Halaman

Khamis, 17 November 2016

Karya Aksi Fiksyen Sains Luc Besson Seterusnya ~ VALERIAN


SELEPAS menghasilkan filem-filem seperti 'The Fifth Element' & 'Lucy', Pengarah Luc Besson bersama penulis skrip kegemarannya, Jean Claude Mezieres bergabung kembali bagi menghasilkan sebuah filem aksi fiksyen sains yang bertajuk 'Valerian'. Filem ini digarap atau diadaptasikan berdasarkan sebuah cerita buku komik 'Valerian and the City of Thousand Planets'. Kemungkinan filem ini akan menemui peminat pada 21 Julai 2017.

SINOPSIS: 
Di bawah arahan daripada Komander mereka (Clive Owen), Valerian (Dane DeHaan) dan Laureline (Cara Delevingne) memulakan misi ke bandar antara galaksi dan antara galaksi yang menakjubkan ialah galaksi Alpha, yang mana metropolisnya sentiasa berkembang terdiri daripada beribu-ribu spesies yang berbeza dari semua empat penjuru alam semesta. Alpha, mempunyai tujuh belas juta penduduk berhimpun lebih masa dalam satu-satu masa, yang mana memiliki pelbagai bakat, teknologi dan sumber-sumber yang hebat.


Malangnya, tidak semua orang di dalam galaksi Alpha benar-benar masyarakat yang baik, sebenarnya di kalangan mereka ada menyimpan kuasa luar biasa yang tidak dilihat secara kasar, ini meletakkan bangsa galaksi Alpha dalam bahaya besar kerana dikalangan masyarakat yang berada di situ sedang menanti saat untuk memulakan sesuatu yang tidak baik.

Filem ini dibintangi Dane DeHaan dan Cara Delevingne adalah Clive Owen (Sin City), Ethan Hawke (Trainning Day), Rutger Hauer (Blade Runner), John Goodman (10 Cloverfield Lane), bintang R&B Rihanna (Battleship) dan Kris Wu (XXX: Return of Xander Cage).