Halaman

Selasa, 29 November 2016

'Ghost in the Shell' ~ Impak Terbaru Scarlett Johansson


SEBUAH lagi siri 'anime' atau manga diangkat ke layar perak menjadi sebuah filem aksi 'mainstream'. Ianya bakal menemui peminatnya pada bulan mac 2017 nanti. Filem berbajet besar ini akan bergabung tenaga dengan beberapa pelakon Jepun yang sudah pun terkenal di Hollywood seperti Rila Fukushima, terkenal kerana peranannya sebagai 'Yukio' dalam 'The Wolverine', termasuk legenda Jepun, Takeshi (Battle Royale, Zatoichi) termasuk dalam barisan pelakon.

Takeshi memegang watak pengasas Seksyen Keselamatan Awam 9 di kenali sebagai ketua Daisuke Aramaki. Mengenai mengapa dia memutuskan untuk mengambil peranan, dia menyatakan: "Ia bukan bermakna saya seorang peminat anime atau manga. Saya memutuskan untuk menerima tawaran ini kerana ia berbeza daripada filem-filem saya sebelumnya, saya fikir ia adalah menarik bahawa Aramaki adalah watak yang mengeluarkan vibe yang pelik dan pelbagai plot yang menjadi teras hubungan pada watak-watak itu. Saya tidak sabar untuk melihat bagaimana filem ini terhasil nanti."


Selain Scarlett Johansson sebagai pelakon utama, Sam Riley (Maleficent) dan Piluo Asbaek (Lucy) turut bersama dalam filem ini disamping pengarah Rupert Sanders (Snow White And The Huntsman) menerajui filem 'Ghost in the Shell'. Penulis skrip untuk cerita ini ialah Jonathan Herman yang pernah menulis filem 'Straight Outta Compton'. Penerbit bagi filem ini ialah Ari Arad, AVI (Iron Man, Spider-Man 2) dan Steven Paul. Scarlett Johansson telah membuktikan bahawa dia kini merupakan 'lubuk' 'box office' (bukan sahaja dengan Marvel filem) dengan kejutan melanda filem 'Lucy', yang pergi kepada keluaran melebihi $ 100 juta di box office.