Halaman

Khamis, 12 Disember 2013

Hobbit 2 - The Desolation of Smaug Lebih 'Adventure' dari Hobbit 'The Unexpected Journey'

"...Melihat pada trailer filem ini, pasti akan lahir perasaan membuak-buak dan tidak sabar buat anda untuk menonton filem ini dipawagam. Apa tidaknya, watak-watak dalam episod kedua ini lebih besar serta disokong oleh beberapa watak dalam filem Lord of the Ring seperti Legolas dan Elves selain Gandalf. Dalam kata lain ianya akan menjadi kegilaan seperti filem trilogi LOTR seperti sebelumnya. Kini ianya dipawagam negara kita pada hari ini (12 Disember 2013). Moga anda terhibur dan yang lebih penting industri filem kita patut belajar dari apa yang kita lihat..."

Jalan cerita :
Selepas berjaya menyeberangi (halangan bawah tanah) Pergunungan Misty, Thorin dan ‘pakatan’nya perlu mendapatkan bantuan daripada orang yang tidak dikenali yang berkuasa sebelum mengambil risiko menempuhi Forest Mirkwood - tanpaWizard’ mereka. Jika mereka berjaya tiba ke penempatan manusia di Tasik-Bandar, ia akan menjadi masa untuk Bilbo Baggins untuk memenuhi janjinya pada dwarf. Penggembaraan itu perlu melengkapkan perjalanannya ke Gunung Lonely dan Bilbo Baggins mesti mencariPintu Rahsia’ yang akan memberi mereka akses kepada tempat simpanan harta karun Smaug naga. Dalam masa yang sama Gandalf pula melakukan aktiviti ‘perniagaan rahsia’ ke selatan, apakah ‘urusan rahsia’ itu?

Lakonan : Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Hugo Weaving, Andy Serkis, Christopher Lee, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Evangeline Lilly, Benedict Cumberbatch
-