Halaman

Rabu, 14 Disember 2016

Cubaan solo Iko Uwais tanpa 'seteru utama' dalam HEADSHOT!


SINOPSIS nya mengisahkan misteri seorang lelaki muda terjaga dari keadaan koma selepas sebulan berlalu. Sewaktu didalam koma, dia dijaga rapi oleh doktor pelatih muda bernama Ailin selepas ditemui dalam keadaan 'mati' dengan kesan tembakan di kepala. Ia seperti satu kelahiran semula macam, satu masalah lain yang timbul apabila dia (Ismail) menyedari bahawa dia telah hilang ingatan dan identitinya. Menyedari hakikat itu, Ailin menukar namanya dengan nama Ismail.

Kedua-dua mula rapat dan berkenalan dengan lebih dekat, tanpa disedari mereka bahawa disebalik keamanan seketika itu bahaya telah menanti mereka dipersimpangan. Tidak lama kemudian kehidupan mereka bertembung dengan sekumpulan penjenayah yang amat berbahaya diketuai oleh seorang 'crime lord' yang membingungkan dikenali hanya sebagai Lee.

Ismail mula mengesyaki bahawa identiti sebenar beliau berkait rapat dengan penjenayah ini. Situasi makin memuncak setelah Ailin culik. Tanpa banyak pilihan Ismail nekad untuk menyelamatkan wanita yang telah selamatkan dia. Ismail terpaksa berhadapan dengan musuh tanpa dia sedar adalah kaitan dengan masa lalunya. Dalam menghadapi setiap gelora konfrontasi ganas, secara perlahan-lahan ingatannya kembali pulih dan membawa dia lebih dekat siapa dirinya yang sebenar.